කොකිස් හදන හැටි සලරලවම

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

කොකිස් යනු ශ්‍රී ලංකාවේ වඩාත් ජනප්‍රිය සාම්ප්‍රදායික රසකැවිලි වලින් එකකි. විශේෂයෙන් අවරුදු උත්සවයේදී  සකස් කරන සහල් පිටි සහ පොල් කිරි වලින් පිළියෙළ කර ඇති අතර අලංකාර මල් හැඩැති අච්චුවක් භාවිතා කර ගැඹුරු තෙලේ බැද ගනී.

අමුද්‍රව්‍ය

  1. 1¼ කෝප්ප සහල් පිටි
  2. 3/4 පොල් කිරි 
  3. බිත්තර 1 යි
  4. කහ මේස හැන්ද 1/2 යි
  5. සීනි හැදි 2 යි
  6. ලුණු තේ හැන්දක ,පොල් තෙල්
 

සකස් කරගන්නා ආකාරය

Step 01 : විනාඩියකට බිත්තරය සහ සීනි මිශ්‍ර කරන්න
Step 02 : ලුණු සහ කහ එකතු කර හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න
Step 03 :සහල් පිටි සහ පොල් කිරි එකතු කර හොඳින් අතින් මිශ්‍ර කරන්න
Step 04 :කොකිස් අච්චුව උණුසුම් වන තෙක් තත්පර කිහිපයක් උණුසුම් තෙල්වල ගිල්වන්න.
Step 05 :කඩදාසි ආවරණය කර ඇති තහඩුවක කොකිස් තබන්න
Step 06 :කොකිස් වීදුරු බඳුනක හෝ ලෝහ කේක් පෙට්ටියක සතියක් තබා ගත හැකිය

Noted : 

දෙවන කොකිස් වලට පසු, අච්චුව වැඩි කාලයක් උණුසුම් තෙල්වල ගිල්වන්න එපා.

Nethmi Rodrigo

Nethmi Rodrigo

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
en_USEnglish