කොන්ඩ කැවුම් යනු ශ්රී ලංකාවේ වඩාත් ජනප්රිය සාම්ප්රදායික රසකැවිලි වලින් එකකි. කොන්ඩ කැවුම් පිසීමට යම් නිපුණතාවයක් අවශ්යය, විශේෂයෙන් ලස්සන හැඩයකින් කොන්ඩ කැවුම් පිසීමට. මෙම තෙල් කේක් / කැවුම් ඉහළ කොටසක් ඇති අතර එය අදහස් කරන්නේ හිසකෙස් වන අතර මෙම ඉහළ කොටස හිසකෙස් බනිස් වලට සමාන වේ).
මෙන්න කොන්ඩ කැවුම් සඳහා වට්ටෝරුව
අමුද්රව්ය (කැවුම් 45 ක් පමණ)
සහල් පිටි – 200g (ද්විත්ව පෙරනයක්)
තිරිඟු පිටි – 100g
කිතුල් පැණි – 200ML
මහදුරු බීජ – 1Tbs
සීනි – 100g
උණු වතුර 100ML
තෙල්
සකස් කරගන්නා ආකාරය
Step 01 – තිරිඟු පිටි දෙවරක් පෙරා ගන්න
Step 02 – සහල් පිටි සමඟ තිරිඟු පිටි මිශ්ර කරන්න
Step 03 – මැදට කිතුල් පැණි වත් කරන්න
Step 04 – දැතෙන් මිශ්ර කරන්න, වතුර එක් කරන්න
Step 05 – පදනම් මිශ්රණය පැය පහක් පමණ කාලයක් තබන්න
Step 06 – තනි කැවුම් පදනමක් සෑදීම සඳහා උණුසුම් තෙල් තැචියකට තදින් වත් කරන්න
Step 07 – ‘කොන්ඩා’ සෑදීම සඳහා එහි මුදුනේ තවත් තදින් එකතු කරන්න
Step 08 – කැවුම් උඩින් තෙල් වත් කර කරකවන්න
Step 09 – රන් දුඹුරු පැහැයක් ගන්නා විට තාච්චියෙන් කැවුම් ඉවතට ගන්න